RekemenBlogTemplate Invoice Malaysia – Guna Excel

Template Invoice Malaysia – Guna Excel

Ini adalah sambungan dari artikel Cara Buat Invoice Guna Excel. Dalam artikel ini, min ada buat penambahbaikan sedikit, buat lagi mudah.

Untuk kali ini, korang sudah boleh simpan data pelanggan dalam excel yang sama. Kelebihannya adalah untuk memudahkan korang buat invois. Sesuai untuk korang yang selalu buat invois untuk pelanggan yang sama.

Template Invoice Malaysia

Dalam excel ini terdapat dua template invoice yang korang boleh guna. Satu ada harga unit & kuantiti. Dan satu lagi terus masuk jumlah.

Simpan Data Pelanggan

Simpan senarai data pelanggan dalam excel yang sama. Boleh tambah pelanggan seberapa banyak yang korang nak tambah. Tiada had.

Nanti bila nak buat invois, korang pilih sahaja dari senarai pelanggan yang ada. Contoh sebagaimana gambarajah di bawah:

Iklan oleh Google

Bila korang pilih pelanggan, nanti maklumat “Bill To” akan ditukar secara automatik. Lebih mudah, tak perlu taip selalu.

Kemaskini terkini 04/04/2021:
Tambah Tax khas untuk yang ada tax. Kalau tak ada boleh letak “0”. Dan juga tambah satu lagi template invoice untuk thermal printer.

Sample Invoice Untuk Thermal Printer.

 

Video Template Invoice Excel

Download Template Invoice Malaysia

Untuk template invoice versi pilih data pelanggan ini, korang perlu bayar RM8 sahaja, sekali bayar. Jika korang nak yang percuma (Tanpa data pelanggan), korang boleh download di artikel Cara Buat Invoice Guna Excel

Cara Beli

 1. Buat bayaran di sini Bayar Sekarang
 2. Kami akan hantar excel template invoice malaysia dengan data pelanggan ke email anda dalam masa 24 jam. Kalau lambat atau kami terlepas pandang, boleh terus email ke [email protected]
 3. Selesai dan boleh guna.

Bayar Sekarang Shopee

Jika perlu bantuan, boleh komen atau email ke [email protected]

 

 

Komen

14 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 1. Assalamualaikum tuan, saya dah tranfer rm 8. maaf..Harap tuan dapat memproses penghantaran templet tersebut ke emel saya dan memerlukan segera.
  Terima kasih

 2. Assalamualaikum tuan, saya dah tranfer rm 8. Harap tuan dapat memproses penghantaran templet tersebut ke emel saya.
  Terima kasih

 3. Salam tuan, saya berminat untuk membeli templet Invoice Malaysia yang berharga RM 8.00 dan baru saja saja saya transfer bayaran tersebut. Harap tuan dapat memproses penghantaran templet tersebut ke emel saya.
  Terima kasih
  Sapardi

  1. Wslm, saya sudah hantar, boleh semak email tuan. Jika ada pertanyaan, boleh balas email tersebut. Terima kasih

Hak Cipta © Rekemen.MY