Harga Proton Persona 2019 | Proton Persona sesuai untuk keluarga yang sudah mempunyai anak. Boleh letak barang banyak di bahagian belakang.

Untuk anda pertama kali nak beli kereta, mungkin boleh rujuk artikel dari Blog Pakej.MY berkenaan Cara Beli Kereta Baru. Semua step mudah dan lengkap sampai dapat kereta depan pintu rumah anda. 🙂 

Kereta Proton Persona 2019, baru sahaja dilancarkan dengan spesifikasi hebat dan design lebih elegan. Persona memang mempersonakan.

Sebelum tengok senarai harga kereta Persona, jom layan gambar-gambar kereta proton dulu dan juga feature terkini 🙂

Gambar Proton Persona & Teknologi Kini

Bagi memudahkan korang, kami kongsikan Harga Kereta Persona 2019 dan juga Ansuran Bulanan Persona.

Kami dah tolong kirakan untuk anda, tunggu tengok je berapa yang kena bayar bulan-bulan nanti.

Harga Proton Persona 2019

Harga kereta Proton Persona paling murah adalah berharga RM 44,063 dengan anggaran ansuran bulanan serendah RM 472.

Berikut ada harga kereta Saga terkini untuk semenanjung Malaysia sahaja. Pengiraan ansuran bulanan adalah berdasarkan pembiyaan/pinjaman bank 9 tahun dan juga Interest Rate 3.2%.

Jika guna mobile, sila swipe kiri kanan ye untuk tengok harga 🙂

PROTON PERSONA Harga (RM) Anggaran Ansuran Bulanan (RM)
‘0’ Down payment 10% Down payment
Persona 1.6 Standard – Manual 44,063.79 525.50 472.95
Persona 1.6 Standard – Auto 46,118.91 550.01 495.01
Persona 1.6 Executive – Auto 51,256.71 611.28 550.16
Persona 1.6 Premium – Auto 56,394.51 672.56 605.30

Namun begitu, harga tersebut adalah untuk rujukan sahaja, mungkin berbeza mengikut interest rate terkini.

Warna Pilihan Kereta Proton Persona

Kalau anda sedang mencari kereta saga baru, anda boleh berhubung dengan rakan kongsi Rekemen.MY seperti berikut:

Showroom Utama: Vantage Speed Sdn Bhd, Setia Alam GOOGLE MAPS

Berpengalaman lebih 10 tahun dalam urusan jual beli kereta. Khas untuk penduduk Kuala Lumpur & Selangor. Negeri lain boleh juga. Mereka akan uruskan proses penghantaran kereta nanti

WHATSAPP

Setelah anda menghubungi, mereka akan melayan anda secepat mungkin. Jangan lupa minta Free Gift.

Ringkasan Step Beli Proton Persona Baru

Secara ringkasnya, berikut adalah proses pembelian kereta baru. Untuk pengetahuan anda sahaja, terutamanya, yang pertama kali beli kereta.

  1. Hubungi melalui WhatsApp
  2. Jumpa di Showroom / di mana-mana (Jika Perlu)
  3. Hantar Dokumen Kepada Ejen
  4. Ejen – Urusan Pembiayaan / Pinjaman Bank
  5. Tandatangan Perjanjian Pembiayaan / Pinjaman Bank
  6. Proses Pengeluaran Kereta
  7. Selesai, Ambil Kereta
Hadiah Percuma Dengan Pembelian Kereta Proton Persona Baru Ini

Berikut adalah hadiah percuma setelah membuat tempahan dengan mereka.

  1. Smart Tag beserta Touch’ N GO
  2. Minyak Penuh Tangki
  3. Diskaun voucher untuk tinted
  4. Payung
  5. Steering Lock
  6. Dan banyak lagi.

Apa pun anda boleh hubungi mereka terlebih dahulu untuk maklumat tentang proton persona baru. Tinggalkan komen anda dibawah atau whatsapp mereka:

WHATSAPP

Rujukan Harga: Proton MY


Artikel Lain: 

  1. Harga Proton Saga
  2. Harga Proton Iriz
  3. Harga Proton X70

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *