Harga Proton Saga Baru 2020 – Jumlah Ansuran Bulanan

Harga Proton Saga Baru 2020ย | Proton semakin hari semakin mengancam. Semua design kereta baru proton memang awesome sekali. Harga pula boleh saing-saing dengan Perodua.

Untuk korang pertama kali nak beli kereta, mungkinย  artikel Cara Beli Kereta Baru ini dapat membantu korang. Semua step mudah dan lengkap sampai dapat kereta depan pintu rumah anda. ๐Ÿ™‚

Kereta Proton Saga 2020, baru sahaja dilancarkan. Walaupun tidak banyak perubahan luaran, namun sentuhan Proton Saga kini amat menarik jiwa juga.

Sebelum tengok senarai harga, jom layan gambar-gambar kereta proton dulu ๐Ÿ™‚

Bagi memudahkan korang, kami kongsikan Harga Kereta Saga Baru 2020ย dan juga Ansuran Bulanan Saga Baru ini.

Kami dah tolong kirakan untuk anda, tunggu tengok je berapa yang kena bayar bulan-bulan nanti.

Harga Proton Saga Baru 2020

Harga kereta Proton Saga paling murah adalah berharga RM 33,954 dengan anggaran ansuran bulanan serendah RM 364.

Berikut ada harga kereta Saga terkini untuk semenanjung Malaysia sahaja. Pengiraan ansuran bulanan adalah berdasarkan pembiyaan/pinjaman bank 9 tahun dan juga Interest Rate 3.2%.

Jika guna mobile, sila swipe kiri kanan ye untuk tengok harga ๐Ÿ™‚

PROTON SAGA BARU Harga (RM) Anggaran Ansuran Bulanan (RM)
โ€˜0โ€™ Down payment 10% Down payment
Saga 1.3 Standard – Manual 33,954.59 404.94 364.45
Saga 1.3 Standard – Auto 37,037.27 441.70 397.53
Saga 1.3 Premium – Auto 41,147.51 490.72 441.65

Harga Proton Saga Baru 2019

Namun begitu, harga tersebut adalah untuk rujukan sahaja, mungkin berbeza mengikut interest rate terkini.

Warna Pilihan Kereta Proton Saga Baru

Kalau anda sedang mencari kereta saga baru, anda boleh berhubung dengan rakan kongsi Pakej.MY seperti berikut:

Showroom Utama: Vantage Speed Sdn Bhd, Setia Alam GOOGLE MAPS

Berpengalaman lebih 10 tahun dalam urusan jual beli kereta. Khas untuk penduduk Kuala Lumpur & Selangor. Negeri lain boleh juga. Mereka akan uruskan proses penghantaran kereta nanti

WHATSAPP

Setelah anda menghubungi, mereka akan melayan anda secepat mungkin. Jangan lupa minta Free Gift.

Ringkasan Step Beli Proton Saga Baru

Secara ringkasnya, berikut adalah proses pembelian kereta baru. Untuk pengetahuan anda sahaja, terutamanya, yang pertama kali beli kereta.

  1. Hubungi melalui WhatsApp
  2. Jumpa di Showroom / di mana-mana (Jika Perlu)
  3. Hantar Dokumen Kepada Ejen
  4. Ejen โ€“ Urusan Pembiayaan / Pinjaman Bank
  5. Tandatangan Perjanjian Pembiayaan / Pinjaman Bank
  6. Proses Pengeluaran Kereta
  7. Selesai, Ambil Kereta

Hadiah Percuma Dengan Pembelian Kereta Proton Saga Baru Ini

Berikut adalah hadiah percuma setelah membuat tempahan dengan mereka.

  1. Smart Tag beserta Touch’ N GO
  2. Minyak Penuh Tangki
  3. Diskaun voucher untuk tinted
  4. Payung
  5. Steering Lock
  6. Dan banyak lagi.

Apa pun anda boleh hubungi mereka terlebih dahulu untuk maklumat tentang proton saga baru. Tinggalkan komen anda dibawah atau whatsapp mereka:

WHATSAPP

Rujukan Harga: Proton MY

Join the Conversation

15 Comments

  1. Wah informasi yg lengkap ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ tq, so Lepas ni sy dah tahu Mcm mana nak Kira budget utk Beli kereta baru.

    1. Harap2 interest terkini tak beza jauh dgn rujukan di atas.

  2. Kalau gaji 1300 sebulan dan ada penjamin tapi bank statement tak cukup 6 bulan cuma ada 4 bulan boleh lepas tak?

  3. saya ade citos..byran rumah kurang cntik..tp still bayar..boleh lepas ke loan..?emmm!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *